2009 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Nuostabus projektas, gal tai ir Tavo svajonė?

Latvijos milijonierius įgyvendino fantastišką projektą: pastatė gyvenvietę, kurioje gamta ir modernios technologijos suteikia galimybę gyventi neatsisakant įprasto komforto.







Išpirkęs 3000ha žemės latvis pastate "Saulės miestą" - Amatciems. Čia galioja savos taisyklės,  kurių privalo  laikytis visi, kurie nori čia gyventi.





Namai pastatyti iš ekologiškų medžiagų ir taip, kad iš langų vieno namo nesimatytų gyventojų kitame name.



Prie kiekvieno iš 300 namu yra ežero ir miško gabaliukas. Visą tai įskaičiuota į kiekvieno sklypo kainą (sklypai nuo  0,4 iki 1,3 ha).

 


Namuose irengta kanalizacija paklota naudojant spec. techniką pravedant komunikacijas po medžių šaknimis. Taip pat įrengtas greitaeigis internetas. Šilumos siurblys leidžia naudotis žemės energija patalpų ir vandens šildymui. Tik esant labai dideliems šalciams gali tekti uždegti židinį, kuris taip pat įrengtas kiekviename name. Šiukslių išvežimas ir kiti miesto patogumai taip pat įrengti.



 






Miško mieste draudžiama statyti tvoras ir lauke ant grandinės laikyti šunis. Šunys laikomi tik namo viduje. Nesigirdi jokio šunų lojimo. Miško gyvūnai vaiksto aplink namus nieko nebijodami.



 



Iš 300 sklypų jau parduoti 150. Pasižvalgykite ir jūs ir išsirinkite savo namuką ar sklypą:

http://www.amatciems.lv/rus/map/plan.html


Šaltinis:  http://www.amatciems.lv/rus/ideja.html

0 komentarai (-ų):